![]() |
|
|
|
|
|||||||
| Регистрация | Въпроси/Отговори | Участниците тук | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай всички форуми като прочетени |
![]() |
|
|
Инструменти за темата | Начин на показване |
|
|
#1 |
|
Дата на Регистрация: Feb 2008
|
Някой може ли да помогне с програма за рисуване на печатни платки? Необходимо е да има СМД елементи и ако съществува такава на български или руски език.
|
|
|
#2 |
|
Protel, DXP, Eagle, Orcad, PCAD и др. Мисля че и руснаците имаха нещо елементарно, но повече ползват PCAD. Ако сега започваш да разучаваш програма и бързаш -по-добре дай на някой да ти го направи.
|
|
|
|
#3 |
|
|
Благодаря зя информацията Ники! Не, не ми трябва спешно, просто искам да се науча да работя с нещо ново. От поне 25 г. си рисувам платките на ръка, но винаги е интересно да научиш и направиш нещо ново. Между впрочем по препоръка на руснак си изтеглих Layout 4/0, но компютърът ми не може да прочете LMK файловете. А би трябвало да е руската версия на програмата. Ще продължавам да търся.
|
|
|
#4 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Предлагам ти да пробваш SprintLayout ,ако искаш мога да ти я пратя ,лесно се работи с нея и има сравнително добра библиотека.
|
|
|
|
#6 |
|
От 1987 год. до сега работя само с Cadstar и съм много доволен от нея, проектирал съм стотици, стотици платки, горещо ти я препоръчвам !
Успех !!!
|
|
|
|
#7 |
|
|
Благодаря за помощта приятели! Засега от всички програми се спрях на Sprint Layout 4/0, най вече поради това, че е на руски език, а и намерих прекрасно описание как се работи с нея на български. Платка скоро може да не направя, но поне вече има с какво да си играя и сигурно някой ден и ще измайсторя нещо.
|