PDA

View Full Version : Проблем с предавател

TUBE
04-11-2008, 09:52 PM
Предавареля е 2 канален тип пистолет.
Проблема е следният след като смених и двете сервота забелязах , че като подам команда за газ сервото си прави 100% от хода като подам
спирачка прави 50% от хода както и десен завой 100% а ляв 80%.
Разменях сервотата оказа се от предавателя .
Въпроса ми е някой ако знае кой филтри да пипам и кой са фатални да удари едно рамо с някоя принципна схема коя врътка от филтрите какво прави.:)

Mitko_dd
04-11-2008, 10:33 PM
настрои ги от тримерите да имат еднакъв ход и тогава ги сложи на модела

boryan
04-11-2008, 10:37 PM
Не барай филтрите!!!Те нямат абсолютно никакво отношение към проблема ти. После няма да можеш да си настроиш предавателя.
Да беше написал поне каква е апаратурата (марка, модел и т.н.т) боб ли да фърляме?

TUBE
04-11-2008, 10:54 PM
Апаратурата е Аcme търсих и схемата в нета но чичо ченг не си е направил труд да я качи .
Сервотата ги центровам преди да ги закача към модела .
Тестовете са без да са качени на модела просто 100% на 50 % и 100% на 80%.

panteraivan
05-11-2008, 10:10 AM
Апаратурата е Аcme търсих и схемата в нета но чичо ченг не си е направил труд да я качи .
Сервотата ги центровам преди да ги закача към модела .
Тестовете са без да са качени на модела просто 100% на 50 % и 100% на 80%.
Сега да ти обърна внимание на принципа на пропорционалното радио оправление. на изхода на кодера трябва да имаш два импулса които да се менят от 1 ms до 2 ms.
Има две възможности, или потенциометрите да са се разместили и така в едната посока сервото да върти до край и да се мъче да завърти още ... (ако е така трябва да чуваш бръмчене да се мъче двигателя).
Другата възможна повреда е да ти е логаритмичен потенциометъра. Ако не е пипана апаратурата то неби трябвало да е така. Но ако е пипана може някой " майстор" да е пляснал такъв. Потенциометъра трябва да е линеен.

Виж тези две неща и пиши пак.

TUBE
05-11-2008, 10:20 AM
не е пипана апаратурата , единственно съм я отварял да отравя клеимите на батерийте щото се бяха разместили.
Дойде ми на ъкъла , че може да са разместени потенциометрите но те са квадратни и влизат в квадратни легла:(

TUBE
05-11-2008, 10:50 AM
Като се замисля е сега пробвах апаратурата пак , щото карам с друга.
Завиването няма проблем , гаста си прави ход до край а спирачката прави по малък ход които и е достатъчен иначе ще изкърти сервото.
Възможно ли е производителя да го е настройл така.
Аз карам с друг предавател който си прави 100% хода и на 2-те сервота и съм отхлавил спирачката за да не се кърти сервото.

panteraivan
06-11-2008, 10:11 AM
Явно е така щом с друга е наред.