View Full Version : Delta Peak
stapy
23-07-2008, 01:33 PM
Здравейте съфорумци!Педи няколко дни си купих зареждачка Sigma EQ,
мисля че това и е пълното име, която има много функции.Дотук добре, но видях че има опция за ръчна настройка на Delta peak cutof, но в упътването за употреба не е написано нищо за него, само че започва от 3мВ и стига до 25мВ на клетка.Аз зареждам на 3мВ но не знам дали е правилно защото заредих 8 клетки АА 2400Милиампера сложих ги в апаратурата си и показваха 10,2 волта ток.Обикновено като са заредени са на 12+ волта.Странно но като ги зареждах 2 по 2 с 2,4 амп. и се зареждаха за 10-тина минути като преди това са разредениТова от делта пик-а ли е или от нещо друго?Моля помогнете!Благодаря предварително.
stapy
24-07-2008, 10:54 AM
Никой ли не може да ми помогне?
Vladislav
24-07-2008, 11:44 AM
обикновенно прага на Делта-пика се наглася 3-5мВ на елемент не на батерия. Избираме праг да речем 5мВ на елемент. Успех.
foxyflyer
24-07-2008, 02:44 PM
Здравейте съфорумци!Педи няколко дни си купих зареждачка Sigma EQ,
мисля че това и е пълното име, която има много функции.Дотук добре, но видях че има опция за ръчна настройка на Delta peak cutof, но в упътването за употреба не е написано нищо за него, само че започва от 3мВ и стига до 25мВ на клетка.Аз зареждам на 3мВ но не знам дали е правилно защото заредих 8 клетки АА 2400Милиампера сложих ги в апаратурата си и показваха 10,2 волта ток.Обикновено като са заредени са на 12+ волта.Странно но като ги зареждах 2 по 2 с 2,4 амп. и се зареждаха за 10-тина минути като преди това са разредениТова от делта пик-а ли е или от нещо друго?Моля помогнете!Благодаря предварително.
Възможността за настройка на делтапик стойността на зареждачката е направена за знаещи и се използва от състезатели за максимално зареждане, като ресурса на акумулатора се пренебрегва и се гони високия резултат на състезанието. На големите състезания топ пилотите си носят по стотина и повече свежи клетки, формоват, слепват ги и зареждат на ливадата преди стартовете и след състезанието ги разпродават..........
Моят съвет: ако искаш дълготрайност на акумулаторите си, просто не ги претоварвай и използвай ниските стойности на делта пика!
stapy
24-07-2008, 04:52 PM
Мерси много за информацията, но защо стана така с клетките АА?
Защото АА не носят на големи зарядни токове. Не превишавай С/3 и няма да имаш проблеми с преждевременни лъжливи пикове.
Petrov
24-07-2008, 09:04 PM
И няма да се застреляш с някоя клетка като прегреят ;)
stapy
27-07-2008, 11:09 AM
Е, аз ги охлаждам с вентилатор тъй че не би трябвало да се застрелям
jailbreaker
27-07-2008, 10:28 PM
обикновенно прага на Делта-пика се наглася 3-5мВ на елемент не на батерия. Избираме праг да речем 5мВ на елемент. Успех.
Това за всички батерийни химии ли важи ?
И също така, доколкото е споменато в неясната книжка на моя чарджър (Duratrax ICE), колкото по-стара е батерията толкова по-висока стойоност на DP е редно да се задава, но разбира се на пише точно колко...
Vladislav
28-07-2008, 09:39 AM
за АА NiMH батерии делта пика е 3-5мВ на елемент.
най добре виж в сайта на производителя на елементите или батерията дали пише колко да е. например в сайта на Panasonic (http://www.panasonic.com/industrial/battery/oem/chem/nicmet/). Според които се дава 5-10мВ (http://www.panasonic.com/industrial/battery/oem/images/pdf/Panasonic_NiMH_ChargeMethods.pdf) на NiMH елемент.
carex
31-07-2008, 10:24 AM
Е, аз ги охлаждам с вентилатор тъй че не би трябвало да се застрелям
Дай си "имейла" и ще ти пратя една книжка ама е на Руски :d: там доста грамотно са описани процесите на зареждане.
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.