PDA

View Full Version : Търся инфо за Т-400 мотор

Zero^gravity
23-06-2006, 09:24 PM
http://www.electrifly.com/motors/speed400.html
ето за този става въпрос,намерих един такъв в електроуред. Само,че телта е по-тънка(0,2мм диаметър) и прави малко обороти. Навивките са около 40-50 като ги гледам. И е с 5 лъча ротора.
Та мисълта ми е конкретно някой има ли такъв и да знае с каква тел,колко навивки е и дали е с 5 лъча и неговия.
Ако ми кажете ще си го пренавия с друта тел и "бум' :lol: идеалния мотор за без пари:)

Zero^gravity
24-06-2006, 07:55 PM
аийде де някои няма ли поне таблица или нещо от сорта да вида за какви батерии какви мотори,какви навивки,какви ротори...и т.н.т. настройки на по-добрите мотори и от този сорт информация.

sevo
26-06-2006, 10:12 PM
С колко магнита е ? Ако е един кръгов нищо няма да стане от него ако са 2 или 4 пренавии ротора с 0.45 до 0.65мм броя на навивките колкото се съберат . Всичко е проба . Зависи и четките каквиса . Аз пренавих мотор от мастилено струен принтер които бе с размери на спеед 600 с 5 лъча на ротора
но прави около 10000 -12000 оборота при 7.2 V като мошност няма спиране. Пренавит е с 0.85 на празен ход дърпа над 3A .

Zero^gravity
27-06-2006, 02:06 AM
два отделни магнита са. Четките са графитни някакви.
А да те питам как си го пренавил петлъчевия? Защото на тоз моя оригиналните навивки са много странно подредени,не са като при 3 лъчевите.При 3 лъчевите има на всеки лъч навивки,които обхващат само него(2случай) и след като свършат преминават на другия. При моя навивките са навити около всеки 2 лъча(не знам дали добре го обясних)-1 случай
http://img63.imageshack.us/img63/1369/rotor1cs.th.jpg (http://img63.imageshack.us/my.php?image=rotor1cs.jpg)
та въпроса ми е как да го навия сега?:)
и до какъв разряд ще издуържат батериите ми GP 2500(обикновенните размер АА).По интернет каталозите им пишат 0.1C,което и се струва адски малко.250мА сиреч..

foxyflyer
27-06-2006, 11:08 AM
В електроуредите е-моторите са високооборотни високоволтови и не стават за нашите модели. Моделарските мотори са обикновено за 6-10 клетки и за 380-400 мотори не се използват акумулатори с капацитет повече 1 - 1,5 Ачаса \ориентировачно 6-7 клетки за директно витло 15х10 и 10-на за мотор с редуктор и витло 25х12 \. Като купуваш акумулатори за работа с е-мотор гледай плюса да не е пъпка , а широк, плосък и по възможност с ламели - това е един чисто практически съвет, но върши работа. Силовите акумулатори задължително са с шиоки плоски повърхности на плюса!!!

sevo
27-06-2006, 10:43 PM
Човека го има и иска да пробва , ако стане стане.
Сега като го размотаваш си правиш схемка как точно са навивките както и посоката (обикновенно е в една и съща посока навивките се гонят ) и е точно така както се опитваш да обесниш през едно се гонят .
Особеното е в свързването на изводите към роторните плъстини в които се трият четките .Внимателно с остро ножче ги отватяш (дане ги счупиш) има заприсовка на проводника и поставяш твоите изводи и ги стискаш евентоално и запояваш ( няма голям смисал от запояване защото калая ще излети) . Важно е да почистиш края на проводниците от лаковото покритие.

Zero^gravity
28-06-2006, 01:18 AM
да прав си така и така го имам защо да не пробвам:) #-o . За спойките и аз съм резервиран....май се разтапя калая при тази тенмпература с която ще работи.мисял 30 навивки с 0.47 да му направя .

foxyflyer
28-06-2006, 10:19 AM
Пренавиването на мотор е тънка работа, после трябва да се балансира роторът и т.н. и т.н.
Проблемът е технически и не е необходимо да се ходи по кривите пътеки до целта, след като има и пряк път. По-добре е да прекараш повече време в пилотиране, защото там наистина трябва време и концентрация, а има и неща които не можеш да заобиколиш - просто трябва да преминеш през тях. Не си пестя труда да кажа нещо което съм научил в практиката, за да помогна, защото непрекъснато се натъквам във форума на наивни разсъждения поради липса на опит, знания, но най-вече заради това, че няма клубове където личния контакт между моделистите - да видиш кой каво и как го прави, да се убедиш със сетивата си в това което ти казват, да видиш нещата едно към едно - това най-много липсва!!!

Zero^gravity
28-06-2006, 02:53 PM
е тук си прав, foxyflyer,но понякога българина прави такива експерименти #-o

foxyflyer
28-06-2006, 04:10 PM
Както казва един моделист - труд без радост!!!

ajcinema
28-06-2006, 04:15 PM
Бат` Петьо!
Назад, науката е слънце!
Какво му опяваш, нека се пробва момчето! Що си таквоз задно колело и удряш спирачка на секи напън някой да напави мещо? Ей хората не са толкова тъпи, да знайш!
Така че , Зиро гравити, пробвай, пък каквото стане. Поне ще знаеш после резултата, а не някоя изкуфяла кратуна да ти го казва.
За припой можеш да ползваш олово - издържа повече!

Aragorn
28-06-2006, 05:03 PM
Ама дай по тази логика да си купуваме RTF-и. Само ще си летим, няма да се бъхтим да ги правим я. То има кой да произвежда.
Мня, не харесвам аз такова американизиране на моделизма, ама нейсе....

Georgi Mirov
28-06-2006, 06:09 PM
Трябва да се експериментира за да се достигат по-добри резултати.Няма смисъл от тъпчене на едно място.А относно американизирането на моделизма - това е въпрос на средства и възможности.

sevo
29-06-2006, 08:26 AM
Пусни тук диаметъра на ротора и дължината на пъкета на ротора(само на пластинките). По добре ползвай 0.55 проводник емаилиран .