PDA

View Full Version : въпрос за дист. за количка.

_PaRaDoX_
05-06-2006, 01:22 AM
Сега като повдигнахте темата "порше" се сетих , че и аз имам 4 такива дистанционни от колички и на всичките ДО ЕДНО съм ги бутвал без да искам на късо 9с течение на времето) и повечето имат по 1 канал .. (примерно само на ляво) имам едно 40мгх. , което с поправяне (удължаване) на антената на приемника и предавателя започна да хваща до 112 метра след това прекъсва , но от това разстояние не се виждаше количката само имаше едно момче , което се провикваше , че работи :mrgreen: , все пак бяхме на село , и не ме беше срам :mrgreen: , та както и да е ... освен това имам още 3 дистанционни , и при допир на +- на изход примерно за ел. мотор все нещо изгаря и спира да работи , бих искал да попитам как да рабера какво е изгоряло ? защото не ми се дават вече пари за глупости , а ми трябва една такава , ако мога от 4-те една да направя е добре :D

boby.m.m
05-06-2006, 08:26 AM
Здрасти,
С мултицет! (Моят е от "Илиенци" за 8 лева, когато бях в София миналото лято. :) Ако нямаш,постарай се да си набавиш. Не е скъпо! Получаваш и в комплекта платинена сонда за мерене на температурата. Просто...Няма друг такъв мултицет :D). Започваш да мериш навсякъде... и много лесно можеш да разбереш кое е изгоряло. А за това, от 4 да направиш 1... може и да стане, но аз не знам как. Принципно всичките сигурно са на една и съща честота. Ще се преплитат и нищо няма да се получи. (Можеш да погледнеш кварцовете, за да се увериш сам, или да докажеш, че греша :)).

mmario777
05-06-2006, 08:41 AM
Георги , по добре ако не си много в час с електрониката не я пипай по вече да не стане още по зле. Най добре потърси помощта на някои който му разбира , предполагам че няма да е проблем да открие изгорелите елементи и да ги замени с нови

_PaRaDoX_
05-06-2006, 03:14 PM
иамеме 5 мултицета ... от които 4 работят а 1 няма кабели
баща ми има 2 и подари на мен един , и моя има джаджа за измерване на температура .. но не ми е ясно как ще измеря тези кондензатори и съпротивление , един човек ми каза ,че всичко се вадело поотделно и се мерело после пак се запоявало ... аз мога да извадя всичко ... но не знам как се мери :D аа и вече имам 4 и половина такива апаратурки , намерих и платката на още една стара от количка ;) аз до сега съм имал повече от 10 такива играчки сигорно , но отдавна вече не си харча парите за глупости и се мъча да си ги поправя :mrgreen: #-o направил съм си по шасито на една рс количка шаси , но от метал , сложил съм си лагери направил съм управлянието задвижва се чрез ремък .... и купето пасва идеално , защото шасито е с размерите на пластмасовото шаси ... обаче пак опирам до апаратурата :)) сега съм си намерил един ДЖИП много готин .. с диференциял на времето е струвал 80 кинта преди година .. сега има малко счупени пластмаси , но ще ги залепя .. има амортисиори с доста голям ход .... доста сериозно е направена джипката , нищо че се води играчка и бързо е вървяла преди да се скапе дистанционното и ... и то е било достта голямо .. на 12 волта .. обаче нещо отказало и са я захвърлили .... само да си намеря някоя апаратурка и ще ходя да офроудя :mrgreen: ще и сложа и мощно електромоторче и ще Фърчи :db: [-o< . дaно стане \:D/