PDA

View Full Version : Startovo kufurche vupros

DataMatrix
10-08-2007, 11:50 AM
В момента си правя стартово кувърче и използвам 12В акумолатор. Имам мотор за стартер, но не знам как да подам точното напрежение на свещта - 1,5в. Търся някаква готова схема или за зглобяван. В момента съм във Видин и ако може някой да ме упъти от къдя да взема нещо подобно.

Petrov
10-08-2007, 04:57 PM
http://www.webx.dk/rc/glow/glow.htm

Тук има 3 схеми,надявам се да ти помогнат.

Plamen Panayotov
10-08-2007, 05:00 PM
Здрасти,
За свеща мисля, че ще ти свърши работа една схема, която е кит на Монтанска фирма, или на Хоби кит. Във Видин до голямата черква Св. Димитър в уличката към центъра (има незавършена сграда срещу нея) имаше магазин за електронни компоненти и там продаваха и китове.
Другото място е на пазара в началото до спортната зала, това са хората от бившия млад техник.
Да се поправя, мисля че кита беше по-скоро регулатор по ток и напрежение, което мисля е перфектно за целта.
Провери ги тия две места, Доста отдавна не съм си ходил във Видин, и може и да са се изместили, не знам. Опитай.
Поздрави,

DataMatrix
27-08-2007, 09:24 PM
Купих си кит номер 97 (стабилизиран изправител номер 5) и вместо заводското тримерче сложих 5КилоОма потенциометър и направо заспа! Пали от половин оборот.:biri: :pilot: :kef:

ПП:Трябва мнооого да се внимава, защото е чуствително отстрана на настройка и от лашкането при транспортиране се е разместило, та изгорих свеща на посона.:glamcho:

Иван
27-08-2007, 10:31 PM
За свещта трябва схема на регулатор на ток, а не на напрежение. Потенциометърът/тримерът трябва да регулира тока през свещта, а не напрежението, което се подава към нея (то ще се регулира автоматично според свещта, която се използва).