PDA

View Full Version : Suvet za tuning na igra4ka

Zero^gravity
26-02-2006, 01:31 PM
zdr ,vzeh platka ot igra4ka i q prepravih za ne6to po seriozno za koli4ka. Magazina s bateriiite e s 6x1.5V. posledovatelno svurzani. ima izvodi v na4aloto na minusa,v kraq sled 6-ata na pliusa i ima izvod m/y 4etvurtata i petata. ima kliu4 m/y plusa sled 6-ata i vhoda v platkata. (sledovatelno platkata e na 9V,a el motorite durpat 6V). Vuprosa mi e dali moga da zamenq tezi baterii s 3 ot GSM koito sa na 3.6V . 6te se polu4i 10.8V vmesto 9V. Dali platkata 6te funkcionira bez problemi otnostno signala-dlai 6te priema signala normalno.
blagodarq predvaritelno

----------------------------------------------
За името добре, ама да видяхте някой друг да пише на латиница? Mоля, прочетете правилата и си преведете горното питане. Admin.

boby.m.m
10-05-2006, 10:33 PM
6te se polu4i 10.8V vmesto 9V. Dali platkata 6te funkcionira bez problemi otnostno signala-dlai 6te priema signala normalno.

До известна степен зависи и от другите елементи... Зависи от вида им. Някои понасят по-високо напрежение, други - не. В случая, 1,8 волта е доста голяма разлика за подобна схема! Може някои от елементите да не издържат, и да пратиш цялата схема по д**ол*те (Извинявам се за клишето :)). Съветвам те да не експериментираш, а по много лесен начин, да си изравниш волтажа с понижаващ филтър. Ако не знаеш, как се прави, се обади. Ще направя схема за теб.
Надявам се, да съм ти помогнал.
Поздрави!
Борислав

sevo
05-07-2006, 07:12 PM
Така както го описваш излиза че неможеш. Имаш цялото напрежение за мотор и някакаква част от него за приемника които обикновено е до 5V.

_PaRaDoX_
06-07-2006, 02:06 AM
хахаха :lol: имам точно - 1,2,3,4,5 такива апаратурки от играчки от които само 1 има команда напраед и наляво а другата само задад .... всички са подлагани на по-висок волтаж, или са изгаряни от допрян + - :lol: като ги включвах на по-висок волтаж , изпушваха , някой път дори с о,5 волта и се губеше някоя команда .... еххх не съм ги изхвърлил , но вече не се занимавам с такива играчки , не ми се занимава за правя от всичките поне ч да работи , защото знам че нищо няма да стане #-o най много да стане схемата ЕР-ЕС-ТЕ-БУМММ :lol: #-o а и отдавна се отказах да купувам разни колички и да им вземам дистанционите , защото в мазето е гробница на купета , а и с парите похарчени за играчки , щях да си взема някоя стара апаратура примерно сигнал :oops: нищо че приемника е голям като Кашон :D :lol: :lol: :lol: :mrgreen: ее това е изповядах се :wink:

Zero^gravity
09-07-2006, 07:07 PM
така... мина много време от публикуването на темата, а през това време научих и промених доста неща по количката. Сега въпроса ми се свежда до следното: като използвам сигнала на платката към задвижващия мотор да си направя нещо като електропрекъсвач на силовата верига на моя си електромотор на количката,които се твари до около 7А. Така ще имам само включено и изключено (ще се движи само напред),което ме устройва засега.В момнта ползвам едно електромоторче,което с рогче на оста бута две пластинки (на силовата верига) и прави контакт. Имате ли други предложения за подобно решение ,че това вече ми се струва кофти,а и тежи ненужно?

Aragorn
09-07-2006, 10:35 PM
Да - с н-канален Мосфет.