View Full Version : Въпрос За батерийте и зарядните
LostDemon
10-03-2007, 11:23 PM
Значи искам да попитам какво ще стане ако тръгна да зареждам зарядна батерия с адаптер, а не с зарядно устроиство. Какво ще стане ако волтажа/ампеража/ватажа на адаптера е по-голям/по-малък от тези набатерийте. изобщо дайте информация не съм запознат. А и още нещо, как да разбера дали една батерийя е зарядна или не? Айде дайте инфо beer
mariota
10-03-2007, 11:53 PM
Ако на батериите пише колко милиамперчаса са значи са заредими.Адаптера трябва да е на същия волтаж като батерията(под товар) и милиамперчасите му трябва да са около 1/10 от тези на батерията.
LostDemon
10-03-2007, 11:59 PM
Ако на батериите пише колко милиамперчаса са значи са заредими.Адаптера трябва да е на същия волтаж като батерията(под товар) и милиамперчасите му трябва да са около 1/10 от тези на батерията.
Значи на батерията не пише нищо. Взех я от един плейър с вградена батерия НЕО как мога да измеря колко mAh е и какво ще стане ако я зареждам на повече или по малко от необходимото.
Petrov
11-03-2007, 12:25 AM
Първо виж правилата и си напиши името в полето за подпис.
Като на батерията не пише нищо виж упътването на плеъра,там трябва да е отбелязано,ако е вградена би трябвало да е акумулаторна,едва ли са го мислили да се разглабя всеки път.
Stalker
11-03-2007, 04:28 AM
Значи на батерията не пише нищо. Взех я от един плейър с вградена батерия НЕО как мога да измеря колко mAh е и какво ще стане ако я зареждам на повече или по малко от необходимото.
Ако плейъра е МР3-ка , вероятно батерийката е литий-полимерна. Трябва да внимаваш с нея :!: При неправилно зареждане и употреба лесно може да се предизвика пожар! Има тема за тези батерии в началото на раздела.
LostDemon
11-03-2007, 09:14 AM
Добре де как да разбера каква точно е :?
mmario777
11-03-2007, 09:27 AM
Защо не ползваш зарядното на плеара
LostDemon
11-03-2007, 09:36 AM
Защо не ползваш зарядното на плеара
Точно това щях да попитам сега. Чудя се може ли вътре в плеъра да има нещо което променя амеража и т.н. и да стане беля ако вържа батерията направо към зарядното :P
Petrov
11-03-2007, 10:48 AM
Повечето литиево йонни са на 3.6в а плеъра е предвиден за зареждане най-вероятно през usb порт където напрежението е 5в.Тези най-лесно се зареждат със зарядно от гсм по стар модел оразмерено за 3.6в,по новите са на 5в,казах ти вече,че в инструкцията на плеъра не може да не пише вида на батерията.Ако я нямаш се поразрови в нета в 21в век сме.В момента все едно питаш имам една кола пред блока,синя е с какво гориво да я карам.Никой няма да ти отговори на този въпрос.
Stalker
11-03-2007, 02:25 PM
Точно това щях да попитам сега. Чудя се може ли вътре в плеъра да има нещо което променя амеража и т.н. и да стане беля ако вържа батерията направо към зарядното :P
В плейъра има кантрол на батерията, заряднаното (адаптора) дава напрежение и ток с по-големи стойности.... най-добре пусни снимка на батерийката
mohaha
11-03-2007, 03:18 PM
аз май имам същия плейър с литиево йонна батерия е зарядното се включва с USB кабел към плейъра и пише изходяща мощ 12mw + 12 mw = (32(тук има някакъв китайски йероглиф :lol: ) и това е
LostDemon нали плейъра е с сменяеми горни панели?
на адаптора пише
model:MPI-1003L
input:AC100-240V 50/80MHz
output:DC5V±5% 300±50mA
дано съм помогнал :)
ПП. тази батерия е много малка с нея плейъра е 45гр. а той е дълъг около 3-4-5 см. и е висок около 0,5 см.
LostDemon
11-03-2007, 05:46 PM
аз май имам същия плейър с литиево йонна батерия е зарядното се включва с USB кабел към плейъра и пише изходяща мощ 12mw + 12 mw = (32(тук има някакъв китайски йероглиф :lol: ) и това е
LostDemon нали плейъра е с сменяеми горни панели?
на адаптора пише
model:MPI-1003L
input:AC100-240V 50/80MHz
output:DC5V±5% 300±50mA
дано съм помогнал :)
ПП. тази батерия е много малка с нея плейъра е 45гр. а той е дълъг около 3-4-5 см. и е висок около 0,5 см.
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09016429
Мисля, че е ето това(поне на дизайн е той) Колкото до тва с батерията почти се отказах тъй като ми казаха че при Li-Ion батериите зарядното само подава тока, а вътре чип определя волтажа и т.н. И за тва не ми се рискува :P
Едит: По Сигурно ще ми е да си купя 2 Ni-Cd , или като се водят там батерии за 6 лева.
mohaha
11-03-2007, 06:28 PM
ами не е този моя е по малък е немога да помогна но за други батерий трябва и др. зарядно аз имам едни Ni-Cd и тях ги зареждам с безжичен телефон (този с майка дето е дето се слага и той се зарежда) :lol: за 1 ден или 1 вечер са готови :wink: но не е много удобно :roll:
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.